Yhteishyvän ruokavihkosesta bongattu ohje:
 
100g taloussuklaata
1,5dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1tl vaniljasokeria
100g margariinia
1dl sokeria
2 kananmunaa
0,5dl maitoa
1pss saksanpähkinöitä
 
Vaahdota margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon munat yksitellen. sulata suklaa ja lisää se jäähtyneenä seokseen. Lisää leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan vuorotellen maidon ja pähkinöiden kanssa. Sekoita tasaiseksi. paista 175-asteessa noin 25-30min.
 
Itse tein taikinan puolitoistakertaisena tavalliselle uunipellille. Jätin taikinasta pois nuo pähkinät kun niitä ei ollut kaapissa. Meillä lapset tykkäsivät tuosta ja söivätkin lähes koko pellillisen yhdessä serkkujensa kanssa. Suklaakakun kera tarjosin vadelmista tehtyä kastiketta. Keitin vadelmat ja sokeria kattilassa ja pusersin siivilän läpi siemenet pois ja jäähdytin. Oli kyllä hyvää, eikä liian makeata.