Tässä synttärijuhlien muuta tarjottavaa! Voileipäkakusta, kuten ei kyllä muistakaan tarjottavista, ei tullut otettu kuvaa. Tämäkin on vain äkkiä jääkaapissa ollessa otettu. Olen jostain blogista joskus tämän ohjeen löytänyt ja tätä muutamaan kertaan jo vuosi sittenkin jo tehnyt. Leipä on tähän leivottu itse kakkuvuoassa, ja täytyy sanoa itsekin että on hyvää!

1243163959_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Leipä:

0, 75 dl vettä

2 dl maitoa

1/2 dl ruokaöljyä

1 pss kuivahiivaa (7g)

noin 6 dl vehnäjauhoja

1 tl paprikajauhetta

 1/2 dl kuivattua sipulirouhetta (olen laittanut sipulijauhetta 2tl)

1-2 rkl pizzamaustetta

3/4 tl suolaa

1 rkl sokeria

(kannattaa tehdä kaksinkertainen määrä, varsinkin jos haluaa tehdä pelkästään tästä, tulee muuten aika ohut. Itse teen tällä ohjeella ja sen saa just leikattua puoliksi.Lisään sitten vain väliin ruisleipäkerroksen.)

Mittaa kulhoon vesi ja maito. Kuumenna reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää suola ,sokeri ja kuivahiiva. Lisää ruokaöljy ja mausteet. Lisää vehnäjauhot ja vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Peitä liinalla ja anna kohota noin 30 min. Kumoa taikina pöydälle johon on siroteltu hieman jauhoja. Vaivaa vielä hetki. Laita vuoan pohjalle leivinpaperi. Taputtele taikina huolellisesti ja tasaisesti vuokaan. Peitä liinalla ja anna kohota noin 45 minuuttia. Paista leipää 175 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti, ja kumoa leipä ritilälle jäähtymään.

Täyte:

1 pss kinkkukuutioita (tai kalkkunaa)

2 dl vispikermaa

1 maustekurkku

1 punainen paprika

1 prk (250g) raejuustoa

1 prk (250g) maitorahkaa

100g pippuri tuorejuustoa

2 tl sitruunamehua

ripaus suolaa

1 rkl sokeria

1 dl persiljasilppua

Kostutukseen käytän maitoa. voi käyttää myös esim kanalientä.

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon maitorahka, raejuusto ja pippurituorejuusto. Pilko paprika ja maustekurkku pieniksi kuutioiksi (itse "soseutan" ne teholeikkurilla). Lisää mausteet, persilja, sitruunamehu.  Kostuta pohja 1/3 kanaliemellä tai maidolla. Levitä puolet täytteestä ja puolet kinkkukuutioista pohjan päälle. Nosta seuraava kerros leipää päälle ja kostuta kanaliemellä. Levitä loput täytteestä ja loput kinkkukuutiot. Nosta kansi päälle ja kostuta lopulla kanaliemellä. Kokoa kakku siis kelmutettuun vuokaan, jossa leipäkin on paistettu.  Kääri kelmuun ja laita paino  päälle ja jääkaappiin imeytymään. Tämä on hyvä tehdä edellisenä päivänä.

Kuorrute:

2 prk maustamatonta tuorejuustoa

1 prk creme fraichea

paprikajauhetta

Ja koristeita mitä nyt haluaa laittaa