torstai, 23. huhtikuu 2009
Tässäpä sit useampi kakku, jotka mummi vei töihin!
Olin ajatellut tehdä ensin isomman kakun kirjakakun kaveriksi, mutta huomasin sit, taikinan totta kai jo vuokaan laitettuani,
ettei vuoka mahtunutkaan uuniin. Niinpä tein sit 2 pyöreätä kakkua tilalle.
Eka kertaa kokeilin tehdä suklaapritsauksia! No kaipaa hieman harjottelua!
Tein kakut valmiiksi ja koristeet laitoin. Mummi lisäsi sit tuon "itsensä" ja numerolaatan kakkuihin.
Kakkupohjat tehty samalla ohjeella kuten aikaisemmat vaaleat kakkupohjatkin.
Täytteinä oli kirjakakussa: suklaamousse ja mansikkaa soseena
Toisessa pyöreässän kakussa: mansikkaa soseena ja hedelmärahka
ja toisessa: mustikkamousse ja hedelmärahka
suklaamousse:200g taloussuklaata2 munaa2 dl kuohukermaa200g maustamatonta tuorejuustoa0,5dl sokeria4 liivatelehteä0,5dl nestettäVatkaa valkuaiset vaahdoksi, samoin kerma. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi ja lisää seokseen tuorejuusto, sulatettu suklaa ja nesteeseen liotetut liivatteet.Lisää valkuaisvaahto ja kermavaahto varovasti, mutta hyvin sekoittaen, joukkoon.
Hedelmärahka:
1prk rahkaa2,5dl flora vispiäpersikoita paloiteltuna5 liivatetta
laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.Vatkaa kerma vaahdoksi. sekoita keskenään rahka ja persikat. Lisää rahkaseokseen pieneen vesitilkaan sulatetut liivatteet ja nostele kerma joukkoon.
Mustikkamousse:
6 liivatelehteä2dl vispikermaa2dl ranskankermaa200g maustamatonta tuorejuustoa1dl sokeria2tl vanilliinisokeriamustikoita (n.5dl)
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaanvatkaa kerma vaahdoksisekoita keskenään tuorejuusto, ranskankerma, sokeri, vaniljasokeri ja mustikat.Liuota vedestä puristetut liivatteet pieneen tilkaan kiehuvaa vettä ja anna jäähtyä hetkiLisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustoseokseen sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto
Kommentit