Tässäpä kuva itse itselleni tekemästä äitienpäiväkakusta. Ehkäpä sit joskus saan lastenkin tekemän kakun äitienpäiväksi, mutta siihen asti teen ne itseHymy

1241963412_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1241963460_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kokeilin tehdä pelkästään kermasta kakun päällisen ja pursottelinkin noita ruusuja sitten toisa kertaa kermasta. Ihan kivan näköinen tuli! Ja eiköhän se harjoitus tee mestarin noissa kermaruusuissakin sit ajan muötä! Kakun täytteeksi kokeilin pirkkalehdessä ollutta karpalomoussea. Se oli ihan hyvää ja sopi hyvin juuri suklaan kanssa. Kakku oli kyllä aika täyttävää, mutta niin hyvää!!!

Kakkupohja tehty suklaasta!

Ohje:
4 munaa
2dl sokeria
200g margariiniä
200g tummaa suklaata
2,5 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata suklaa ja margariini ja lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseoksen kanssa. Paista 175 astetta noin 50min.

Täyte:
suklaamousse:
200g taloussuklaata
2 munaa
2dl kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
4 liivatelehteä
0,5dl nestettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, samoin kerma
vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi ja lisää siihen tuorejuusto.
lisää sulatettu suklaa ja nesteeseen sekoitetut liivatteet.
Lisää lopuksi valkuaisvaahto ja kerma varovasti, hyvin sekoittaen.
Täyte on aika löysää, joten kakku kannattaa koota kakkuvuokaan.

Karpalomousse:
6 liivatelehteä
220g (n.4dl) karpaloita (pakaste)
1,5dl sokeria
1tl vanilliinisokeria
250g maitorahkaa
2dl vispikermaa
2rkl vettä tai karpalolikööriä

Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen
soseuta kohmeiset karpalot ja mausta sokereilla
Lisää sitten joukkoon rahka.
vaahdota kerma ja yhdistä seokseen
lisää lopuksi kuumaan veteen liotetut liivatteet.