Tässäpä kuva itse itselleni tekemästä äitienpäiväkakusta. Ehkäpä sit joskus saan lastenkin tekemän kakun äitienpäiväksi, mutta siihen asti teen ne itse
Kokeilin tehdä pelkästään kermasta kakun päällisen ja pursottelinkin noita ruusuja sitten toisa kertaa kermasta. Ihan kivan näköinen tuli! Ja eiköhän se harjoitus tee mestarin noissa kermaruusuissakin sit ajan muötä! Kakun täytteeksi kokeilin pirkkalehdessä ollutta karpalomoussea. Se oli ihan hyvää ja sopi hyvin juuri suklaan kanssa. Kakku oli kyllä aika täyttävää, mutta niin hyvää!!!
Kakkupohja tehty suklaasta!
Ohje: 4 munaa2dl sokeria200g margariiniä200g tummaa suklaata2,5 dl vehnäjauhoja1tl leivinjauhettaVatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata suklaa ja margariini ja lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseoksen kanssa. Paista 175 astetta noin 50min.
Täyte:suklaamousse:200g taloussuklaata2 munaa2dl kuohukermaa200g maustamatonta tuorejuustoa0,5 dl sokeria4 liivatelehteä0,5dl nestettä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteenVatkaa valkuaiset vaahdoksi, samoin kermavatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi ja lisää siihen tuorejuusto.lisää sulatettu suklaa ja nesteeseen sekoitetut liivatteet.Lisää lopuksi valkuaisvaahto ja kerma varovasti, hyvin sekoittaen.Täyte on aika löysää, joten kakku kannattaa koota kakkuvuokaan.
Karpalomousse:6 liivatelehteä220g (n.4dl) karpaloita (pakaste)1,5dl sokeria1tl vanilliinisokeria250g maitorahkaa2dl vispikermaa2rkl vettä tai karpalolikööriä
Pane liivatteet likoamaan kylmään veteensoseuta kohmeiset karpalot ja mausta sokereillaLisää sitten joukkoon rahka. vaahdota kerma ja yhdistä seokseenlisää lopuksi kuumaan veteen liotetut liivatteet.
Kommentit